MIG Motors

Twee weken geleden nam de nv E. Van Wingen (EVW) uit Evergem drie plug-in hybride voertuigen van het type Volkswagen Passat GTE in gebruik bij garage MIG Motors uit Aalter.

De voertuigen worden geleverd door Caruur, de Gentse leasingpartner van E. Van Wingen nv. Dat bedrijf ontwikkelt onder andere warmtekrachtkoppelingen  voor ondernemingen en zet fors in op innovatie en op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Als eerste Oost-Vlaamse behaalde EVW trouwens het SR10 IQ-Net certificaat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Omdat EVW zich als onderneming bewust is van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, werd energie een cruciale parameter in het MVO beleid. “Niet enkel in onze core business die draait rond energieoplossingen met verbrandingsmotoren”, zegt general manager Jean-Pierre Van Wingen, “maar ook via een vergroening van het wagenpark.  Met de ingebruikname van drie nieuwe hybride wagens, heeft ons wagenpark nu al 7 groene voertuigen. Allemaal maken zij maximaal gebruik van de decentraal opgewekte stroom van de EVW Mini-warmtekrachtkoppeling, dus eigenlijk van het residu van de verwarmingsinstallatie,  en worden zij ingezet in functie van de behoeften : full electric cars voor de korte afstanden, de hybride wagens voor langere trajecten.”

De stap die EVW zet naar groenere mobiliteit is er eveneens een in de richting van slim energiebeheer, ondermeer  dankzij de ontwikkeling van smart grids, waarin hernieuwbare energiebronnen gekoppeld worden aan energieopslag en slimme verbruikers zoals bijvoorbeeld de e-auto, in de toekomst op ieder ogenblik zullen zorgen voor de goedkoopste en meest milieuvriendelijke energie voor de voertuigen van EVW.

MIG Motors staat als plug-in’ hybride dealer klaar voor het ondersteunen van bedrijven die hun mobiliteit duurzaam willen aanpassen. Hiervoor investeerde het in laadpalen aan elk van zijn vestigingen in Aalter, Evergem en Sint-Martens-Latem en in voortdurende aanpassingen aan de 3 werkplaatsen om aan de nieuwe technologieën ondersteuning te kunnen bieden. De medewerkers krijgen er structurele opleiding om hen vertrouwd te maken met deze snel opeenvolgende innovaties. De plug-in hybride technologie waar EVW met de drie Passats voor kiest, biedt aan de gebruiker een benzinemotor én een elektromotor die eenvoudig aan een stopcontact of laadpaal wordt opgeladen om er tot ongeveer 50 kilometer elektrisch mee te rijden. Enkel voor langere afstanden of bij maximale vermogenvraag schiet de verbrandingsmotor ter hulp. Het grote voordeel is dat stadscentra en dorpspleinen heel wat leefbaarder worden. Centraal in de missie van Mig Motors staat het thema “voortdurend een antwoord kunnen geven aan de steeds veranderende mobiliteit”, dit zowel voor bedrijven als particulieren.

Caruur is als lokaal Gents leasingbedrijf dan weer de lijm tussen fabrikant en gebruiker en noemt zichzelf een “mobiliteitspartner”. Voertuigen met alternatieve brandstoffen worden door Caruur getest om aan de leasingklanten steeds de beste oplossing aan te kunnen bieden. Terwijl kort geleden het beperkte netwerk aan laadinfrastructuur nog een rem betekende, zorgt de komst van de plug-in hybrides, zoals de VW Passat GTE, ervoor dat Caruur een bruikbaar product kunnen aanbieden. Voor Caruur betekent het vinden van partners die op vlak van ecologie en mobiliteit hetzelfde engagement aangaan en dus bewust kiezen voor vergroening van het wagenpark de trigger om sneller in dit segment te kunnen evolueren.

 

Bron: “Made in Oost-Vlaanderen”.